AxA - Franturi Din Viata

vineri, 18 martie 2016

Pildele desenelor animate

Cu siguranță copiii anilor 90 au fost cei mai norocoși cu privire la desenele animate pe care le urmăreau. Eroii noștri erau inocenți, naturali și plini de farmec.

Sursa foto aici.


Personajele mult adorate sunt nemuritoare. Nu se demodează, deși patina timpului își pune amprenta pe ele. Nu se schimbă, doar noi o facem cu ajutorul lor.
Când privim în urmă ne dăm seama de înțelepciunea lor și cât au contribuit la formarea noastră ca persoane.

În desenele animate, trăiește un strop din  eternitatea copilăriei noastre.
Așa cum un copil mic învață din micile joculețe, așa animațiile îl introduc pe viitorul adolescent în viață oferindu-i învățăminte fără să-și dea seama. De cele mai multe ori pildele trase de la eroii preferați fac mult mai mult decât orice sfat dat de părinți.

Deși desenele din trecut par prea naive și simple pentru copiii de astăzi, eu una sunt tare mândră că prima inspirație a venit de la ele.

Una din animațiile preferate era „Ștrumpfii”. Pe lângă toate pildele învățate și amuzamentul pe care îl ofereau, un element major în viața mea a fost urmărirea acestora în limba engleza.


Cele mai multe desene animate din copilăria mea le urmăream în această limbă, fapt care a făcut ca învățarea și asumarea ei să fie mult mai ușoară în anii ce au urmat.




Îmi aduc aminte cum majoritatea fetelor eram înnebunite după Sailor Moon. Transformasem animația într-un joc și în viața reală. Mereu ne era greu să găsim și un băiat care să intre în jocul nostru.

Dacă stăm să analizăm desenele animate din zilele noastre mi-ar fi destul de greu să găsesc ceva pe placul meu însă am să nominalizez un film de animație și anume Stă să plouă cu chiftele”.




De la faptul că micii prichindei își dezvoltă latura inventivă până la scopul tuturor faptelor lor, de a face oameni fericiți, le pot învăța și descoperi în această animație.
Deși personajul principal este un exemplu demn de urmat, nu același lucru putem spune și despre locuitorii orășelului. În cazul acesta cei mici fac cunoștință cu lăcomia și consecințele acesteia.

Atunci când oamenii lacomi  încep să ceară tot mai multă mâncare, mașina inventată de Flint, personajul principal, începe să se comporte haotic, împroșcând lumea cu tornade de spaghete și chiftele uriașe.



Când orașul e pe cale fie îngropat sub munți de bezele și cascade de gogoși cu jeleu, Flint și prietena sa Samantha, o prezentatoare a rubricii meteo, trebuie să-și folosească experiența si priceperea pentru a opri mașina și pentru a restaura normalitatea în oraș.



Până și finalul ne oferă o lecție de viață: aceea de a nu renunța așa ușor. Având încredere în puterile și cunoștințele noastre putem rezolva toate problemele apărute și trece peste toate obstacolele întâlnite.








Toate aceste animații menționate mai sus le gasiți pe DVD la EmpireFilm.




Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2016.


Niciun comentariu: